Kerst

Kerst

Afhaalmomenten:24/12 tussen 12 h en 14 h25/12 tussen 10 h en 12 h


Scampi met kreeftensausje
of
Kalfsrib met kruidenkaas en notensla
***
Bloemkoolsoepje met gerookte zalm
***
Fazant Fine champagne (cognac) met wintergroenten en kroketjes
of
Tongrolletjes met champagnesaus, fijne groentjes en aardappelpuree
***
Citroenkaastaartje
of
Assortiment Kaas (*supplement €4)

€50 per persoon

Beste klanten, het afhaalmenu voor kerst kan jammer genoeg niet meer besteld worden.

hieronder de handleiding voor de klanten die een bestelling geplaatst hebben

haal alles 1 uur op voorhand uit de koelkast behalve het dessert. Verwarm alle nodige borden op voorhand ( in de microgolfoven of een conventionele oven op max 75 graden) en leg hier een handdoek op zodat deze warm blijven.

Voorgerecht: Scampi met kreeftensaus

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deksel van het schaaltje en plaats het gerecht gedurende ongeveer 8 minuten in de oven. Controleer de kerntemperatuur en plaats indien nodig nog even terug in de oven (elke oven is anders...) Tip: Als de saus kookt is het gerecht klaar. Toast een sneetje brood. Dresseer de scampi (6 per persoon) op een bord en doe de saus met de groentjes over de scampi.

Voorgerecht: Kalfsrib met kruidenkaas en notensla

Neem het vlees uit het schaaltje en leg het op een bord. Sprenkel de olijfolie over het vlees (zeker niet te veel, kan ook zonder) en strooi de pijnboompitten er op.

Tussengerecht: Bloemkoolsoep met gerookte zalm.

Giet de soep in een steelpannetje en warm zachtjes op het vuur op, laat niet doorkoken en roer regelmatig. Serveer de soep in een bord of een kommetje. Doe de garnituur (bloemkoolsnippers en zalm) in de soep.

Hoofdgerecht: Fazant fine champagne met wintergroenten

Verwarm de oven op 200 graden. Doe het deksel van de groenten en plaats deze ongeveer 8 minuten in de oven. In de microgolf kan ook: haal de groentjes uit het alu bakje en plaats op een geschikte schotel. Op maximum vermogen zullen de groenten een 4 tal minuten nodig hebben. Tip: doe eerst 2 minuten, wacht 1 minuut en dan terug 2. Controleer de kerntemperatuur en plaats indien nodig nog even terug in de oven/ microgolf. (Elke oven is anders...) De fazant met de saus zal ongeveer 6 minuten nodig hebben in een oven, een microgolf is af te raden. De kroketten zijn reeds gebakken, in de oven zijn deze warm na een 4 tal minuten of nog 1 minuut in de friteuse. Tip: Prik er met een vleesvorkje door en voel of ze warm zijn vanbinnen door aan het metaal van de prikvork te voelen. - Doe het vlees op een bord met de groentjes, saus en kroketjes. Er is ook een potje met gel van veenbessen. Dit niet opwarmen en met een klein lepeltje enkele dotjes op het vlees als afwerking.

Hoofdgerecht: tongrolletjes met champagnesaus, fijne groentjes en aardappelpuree

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de saus met de groentjes in een steelpan en laat koken, haal het deksel van het schaaltje, giet er de warme saus op de vis en plaats gedurende ongeveer 6 min in de oven. Tip: Als de saus kookt is het gerecht klaar. Warm de puree op in de microgolfoven (neem het deksel eraf en leg het er teug op zonder aan te drukken) gedurende 3 à 4 min, halverwege de bereidingstijd eens omroeren. Als de potten goed vol zitten kan dit langer duren. Tip: als de puree warm is en u plaatst het deksel er terug op koelt dit niet snel af. Neem met een lepel 4 rolletjes per persoon uit het bakje en doe de saus er over. Vergeet de puree niet .

Dessert: citroenkaastaartje

Plaats het taartje bij thuiskomst in de koeling. Zet het op een bord.

Assortiment Kazen

Toast je sneetje rozijnenbrood en dresseer op een bord samen met de kazen.

Tomatensoep met balletjes.

Giet de soep in een steelpannetje en warm zachtjes op het vuur op, laat niet doorkoken. Serveer de soep in een soepbord of een kommetje.

Koninginnenhapje

Warm het Koninginnenhapje op in de microgolfoven gedurende 5 à 6 min (neem het deksel er af en leg het er terug los op), halverwege de bereidingstijd eens omroeren. Als de potten goed vol zitten kan dit langer duren. Tip: als het warm is en u plaatst het deksel er terug op koelt dit niet snel af. We hebben kroketjes voorzien en deze zijn voorgebakken, u kan deze mee opwarmen in de oven (4 minuten) of nog 1 minuut in de friteuse, als u liever puree hebt zal er zeker voldoende zijn bij de bestelling. Plaats het koekje 1 minuut in de warme oven (200 graden), zet op een bord en doe hier het Koninginnenhapje in.

Chocomousse

Plaats het potje bij thuiskomst in de koeling.

Serveer in een kommetje

Team Voltaire dankt jullie en wenst u smakelijk eten en prettige feestdagen.

In geval er vragen zijn over het opwarmen, bel onze hulplijn chef Gunther 0475/976073.handleiding kerst

Afhalen, opwarmen, opdienen en klaar is het feest!

Een oven of microgolf is voldoende om alles op te warmen
Mail naar info@voltaire.be en geef je keuze door: aantal keer vlees of vis in voorgerecht en hoofdgerecht, keuze voor dessert of kaas*
Bij voorkeur contante betaling voor snelle afhandeling.

Soirée Saveur

Soiree Saveur
op 19 juni€ 68 all in

Caesarsalade, ingktvisringen met tomatenchutney, 
Pulled porc met cheddar, 
Kalfstartaar en Scampi met zachte lookroomsaus
Traag gegaarde eendenbout, 
Mechelse koekoek stroganoff, 
Zeewolf met groente salsa, 
Risotto met hanenbilletjes en Bouillabaisse
Banketbakkersroom met witte chocolade-ijs, 
brownie met bananenijs, 
Tiramisu van nutella, 
Café glacée en kaasje

(geen promoties op dit menu)

De volgende soirée saveur is op 4/9 en 23/10.